Nimfjes opkweken

Als het je gelukt is om je bidsprinkhaan volwassen te krijgen en te laten paren, en de ootheek komt ook nog eens goed uit, dan kan je opeens met een heleboel nimfjes zitten!

Als het eipakket uitkomt, komen daar een stuk of 10 tot 200 nimfjes uit. Het aantal ligt aan het soort, maar ook aan de verzorging van het eipakket.
De nimfjes eten in het begin alleen kleine fruitvliegen (Drosophila melanogaster). Als ze nog erg jong zijn kan je ze samen in een verblijf houden omdat de nimfen nog niet zo kannibalistisch zijn. Bij gebrek aan voedsel en als de nimfen ouder worden beginnen ze elkaar wel aan te vallen en op te eten, dus dan moet je ze scheiden. Een enkel soort hoeft nooit gescheiden te worden omdat ze weinig kannibalistisch zijn, bijvoorbeeld Phyllocrania paradoxa of Gongylus gongylodes.

hymenopusL1nimfje
Pasgeboren nimfjes van de orchideebidsprinkhaan

Nimfjes hebben eigenlijk dezelfde verzorging nodig als de volwassen dieren, alleen ze zijn een stuk kwetsbaarder omdat ze zo klein zijn. Als je ervaren bent geworden in het houden van bidsprinkhanen, kan het je lukken om elk nimfjes groot te krijgen. Maar je kan beter in gedachten houden dat een aantal van de jonge nimfjes niet volwassen worden als je niet zo ervaren bent met nimfjes. Zelfs ervaren kwekers hebben moeite met bepaalde soorten.

Schuiven naar boven