Bidsprinkhanen kopen

Als je wilt kweken met bidsprinkhanen ben je vaak op zoek naar een partner voor een bidsprinkhaan die je al hebt. Het is moeilijk om die te vinden, want hij moet van hetzelfde soort en dezelfde leeftijd zijn. Het is daarom veel makkelijker om jonge bidsprinkhanen te kopen en deze samen op te kweken. Dan weet je zeker dat je goed zit met het soort en de leeftijd. Als je meerdere ootheken tegelijk kan opkweken zorg je er ook voor dat de ouders niet te verwant aan elkaar zijn. Dit geeft sterkere jongen met minder inteelt problemen.light1

Waar kan je een bijna volwassen bidsprinkhaan kopen?

Daar zijn maar een paar opties voor: op een dierenbeurs of via internet. Op een dierenbeurs met als focus slangen en andere reptielen vind je soms ook insecten te koop. De beurzen in Houten (NL) en Hamm (Duitsland) hebben daar het meeste van. Als je dus echt op zoek bent naar een bidsprinkhaan om mee te kweken zou je daar kunnen kijken.

Op internet kan je ook zoeken naar iemand die een volwassen of bijna volwassen bidsprinkhaan aanbied van het juiste soort. Dit is alleen heel lastig, want een bidsprinkhanen fan of bidsprinkhanen kweker gaat geen nimfje opkweken tot hij mooi groot en volwassen is om hem vervolgens weg te doen als je hem nodig hebt. Als je contacten kan leggen met andere kwekers kan het wel werken, je kan elkaar dan helpen en bijvoorbeeld deals sluiten dat de leverancier van het missende mannetje ook een deel van de ootheken krijgt.

Bidsprinkhanen importeren

De bidsprinkhanen in Nederland zijn natuurlijk niet hier ergens op de heide gevangen. Ze komen hier niet voor. Dus de ouders van de nakweek of soms zelfs de dieren die je kan kopen zijn geïmporteerd. Kan je zelf geen bidsprinkhanen importeren? De ootheken zouden gemakkelijk genoeg verzonden kunnen worden.

Nou, dat is simpeler bedacht dan gedaan. Er zijn veel regels voor het importeren van dieren uit het buitenland. Daar moet je je aan houden. Verder is het moeilijk een betrouwbare leverancier te vinden. De kwekerijen of verzamelaars zitten vaak in Afrika en Azië. Het is moeilijk om te bepalen of je te maken hebt met iemand die verstand van zaken heeft, weet wat hij aanbied en ook echt het aangeboden product zal verzenden. En als het verkeerd verpakt is, vergeet het dan maar! Dan komen de eitjes niet uit.

Het is mij nog niet gelukt om een betrouwbare exporteur te vinden van bidsprinkhanen of bidsprinkhaan ootheken. Ik ben op zoek naar iemand die echt weet waar hij mee bezig is, mooie soorten heeft en goede prijzen hanteert. Ik denk dat meer kwekers net als ik op zoek zijn maar niets gevonden hebben, want doorgaans vind je heel weinig directe import op beurzen of bij kwekers thuis. Bidsprinkhanen van de soorten die in roulatie zijn, zijn bijna allemaal nakweek. Alleen de echt zeldzame nieuwe soorten worden geïmporteerd, en dan ook voor een hoge prijs.

brown2

Schuiven naar boven