De algemene info over de voeding van bidsprinkhanen is hier te lezen.
Hier behandelen we wat vragen over de voeding van bidsprinkhanen.
Hoe vaak moet ik mijn bidsprinkhaan voeren?
Aan het achterlijf van de bidsprinkhaan is te zien hoeveel hij gegeten heeft. Een plat achterlijf betekend dat hij vaker gevoerd mag worden, bijvoorbeeld 1x per dag een prooi. Als het achterlijf bol staat kan het aantal voederbeurten verlaagd worden, naar bijvoorbeeld 1x in de 4 dagen, want je bidsprinkhaan kan ook te dik worden. Natuurlijk ligt het aantal voederbeurten ook aan de grootte van de prooi die gegeven wordt. Een bidsprinkhaan kan 2 weken zonder voedsel.
Kan ik mijn bidsprinkhaan teveel voeren?
Ja, een bidsprinkhaan kan ook teveel eten. Hij weet zelf niet wanneer hij genoeg heeft. De bidsprinkhaan gaat niet dood van teveel eten, maar er kunnen wel misvormingen optreden na het vervellen. Sommige bidsprinkhanen, Hierodula membranacea vrouwtjes bijvoorbeeld, eten zoveel dat ze een hangend achterlijf kunnen krijgen na een vervelling. Het achterlijf hangt dan erg naar beneden als ze op de kop hangt. Dit is vooral te zien bij volwassen vrouwtjes, het achterlijf zit dan niet strak onder de vleugels maar hangt er los van. Wij weten niet of ze er last van hebben, maar naar onze mening is het niet goed, niet mooi en een te zware bidsprinkhaan kan zich ook moeilijk verplaatsen. Voer ze dus niet teveel!
Hoe krijg ik het voedsel bij mijn bidsprinkhaan?

Als je nimfje nog fruitvliegjes eet, kan je het beste een kweek met niet-vliegende fruitvliegjes kopen. Deze kan je snel in het verblijf van je bidsprinkhaan tikken. in de loop van een paar dagen eet hij dan de levende fruitvliegjes op. In een groot verblijf kan je het kweekbakje van de vliegjes ook op een kier in het hok zetten.
Een grotere bidsprinkhaan kan je voeren door de prooien ook in het verblijf te gooien. Je kan de prooi ook aanbieden met een pincet. Meestal grijpt de bidsprinkhaan deze prooi direct, zolang je de pincet rustig beweegt.