Huisvesting FAQ

Alle informatie over de huisvesting van bidsprinkhanen is te lezen op de pagina Huisvesting.

Hier vind je een korte lijst van vragen over de huisvesting.

Is dit bakje groot genoeg voor mijn bidsprinkhaan?

Het hok moet minstens 3x de lengte van de bidsprinkhaan hoog zijn, en 2x de lengte van de bidsprinkhaan als breedte. Als uw bidsprinkhaan 5 cm groot is, moet het hok dus minstens 15 cm hoog zijn en 10 cm breed. Belangrijk is dat de bidsprinkhaan deze hoogte ook kan gebruiken, dus takken of gaas zullen aan de bovenkant van het hok aanwezig moeten zijn.

Hoe weet ik of de temperatuur goed is?

Met een thermometer valt de temperatuur makkelijk en snel te bepalen. Zorg ervoor dat geen direct zonlicht op het hok van uw bidsprinkhaan staat, omdat dit de temperatuur snel sterk kan laten stijgen. Een hok kan verwarmt worden met een warmtematje (geplaatst tegen de zijkant van het hok) of met een lamp (pas op dat het dier zich niet aan de lamp kan branden).

Kunnen mijn bidsprinkhanen samen in hetzelfde terrarium?

Nee. Over het algemeen niet, omdat ze elkaar zullen opeten. Als de nimfen nog erg jong zijn (ongeveer tot L3 of L4) kunnen ze bij elkaar gezet worden, mits er genoeg voedsel en schuilplaatsen aanwezig zijn. Er is dan altijd een risico op kannibalisme. Het soort Phyllocrania paradoxa is een uitzondering. Mits deze goed gevoerd wordt, kunnen zij samen in een verblijf gehouden worden tot en met zij volwassen zijn. Ook dan is het nog mogelijk dat kannibalisme optreed.

Mag ik roken in de kamer waar ook mijn bidsprinkhanen staan?

Sigarettenrook is schadelijk voor mens en dier. Vooral zo’n klein insect als een bidsprinkhaan heeft veel last van de schadelijke stoffen in rook. Het is daarom beter voor je dier om niet in dezelfde kamer te roken. Ze kunnen dood gaan van de rook.

Zijn er ook stokjes of takjes die ik niet in het hok van een bidsprinkhaan moet doen?

Je kan beter geen dennentakjes, taxus of pas geplukte takken in het hok van een bidsprinkhaan doen. Kies liever voor droog, oud hout.

Is anti-muggenspul en anti-muggen kaarsjes slecht voor bidsprinkhanen?

Hier is niet goed onderzoek naar gedaan, maar waarschijnlijk zijn anti-muggen en anti-insectne middelen slecht voor bidsprinkhanen. Hou ze er dus bij uit de buurt!

Schuiven naar boven